Ara Pacis

De Ara Pacis is een bouwwerk gewijd aan de vrede. Het is het vredesaltaar van Augustus. Het staat sinds 2006 weer in zijn oorspronkelijke locatie, nadat het tijdens de Tweede Wereldoorlog was ingegraven om beschermd te worden voor de bombardementen. Het is een prachtig beeld van de Romeinse kunst en is zeker een bezoekje waard.

Het bouwwerk weerspiegelt de visie van Augustus op het Romeinse rijk. Deze werd in opdracht van de Romeinse Senaat gebouwd ter ere van Pax Augusta. Dit monument heeft jarenlang in de buitenlucht gestaan, wat zorgde voor beschadigingen. Om deze reden kun je dit monument nu bezoeken in een grote hal, die ontworpen is door Richard Meier.

In Rome kun je de Ara Pacis bezoeken. Maar in Rome kun je nog veel meer bezienswaardigheden bekijken tijdens een stedentrip! Wat dacht je van het Colosseum, de Sixtijnse Kapel of het Vaticaan?

In Rome vind je vele bezienswaardigheden die stammen uit de tijd van het Romeinse rijk. Je kunt hier dus genoeg cultuur snuiven. Maar Rome is ook een moderne stad met veel restaurants, bars en winkels. Er is genoeg te doen in Rome!

Wanneer je aan Rome denkt, denk je misschien aan het Colosseum. Maar er is meer te zien in Rome! Denk ook aan de gezellige pleintjes waar je heerlijk kan genieten van de Italiaanse gerechten of breng een bezoek aan Trastevere. Dit is een wijk in Rome met vele kleine straatjes. In deze wijk vind je leuke cafeetjes en restaurantjes. Bekijk ook zeker de Santa Maria in Trastevere, een mooie kerk in deze wijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *